Site-urile instituțiilor braziliene sparte de Anonymous

Grupul Anonymous a realizat un număr mare de atacuri asupra instituțiilor braziliene care au rezultat în publicarea informațiilor personale ale angajaților acestora.

Toate breșele au fost produse sub banner-ul ,,#OpMundial2014”, #OpWorldCup” sau ,,#Freebrazil”. Grupul a publicat informații aparținând mai multor instituții braziliene, printre care se numără postul de televiziune Globo TV Brasil, Guvernul și Poliția, scrie Hackread.

Grupul a publicat baza de date a Globo TV, care conține detalii de hosting pentru motorul de căutare, dar și 167 de nume și adrese de email ale angajaților televiziunii.  De asemenea, Anonymous a publicat informații din baza de date a Guvernului brazilian, conținând 450 de nume, adrese de mail și  parole ale angajaților din instituție.

Motivul spargerilor este reprezentat de investițiile majore pentru Cupa MondialăAnonymous a pătruns și în bazele de date ale centralelor electrice din nordul Braziliei, publicând 3400 de nume și numere de telefon ale utilizatorilor.

Grupul a susținut că a accesat și portalul oficial al Poliției Federale din Brazilia, iar în urmă cu câteva zile, hackerii au doborât două site-uri oficiale ale Poliției Militare din Sao Paulo.

Sursa foto: www.securityportal.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro