Spargerea mail-ului directorului SRI, recunoscută de Guccifer

Hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut drept ,,Guccifer”, a recunoscut că a spart conturile de mail ale mai multor oficiali români.

Marcel Lazăr Lehel a recunoscut la Tribunalul București că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI, George Maior, ale europarlamentarului Corina Crețu și ale unor vede, însă nu se consideră un pericol la adresa siguranței naționale, scrie Mediafax.

“Am recunoscut şi recunosc toate faptele de care sunt acuzat. Solicit judecarea cauzei pe baza probelor administrate pe parcursul urmăririi penale. Regret faptele săvârşite. Pe parcursul acestui proces, procurorii DIICOT spuneau că aş fi pericol la siguranţa naţională. Aş spune că este vorba despre trei conturi de e-mail particulare care au fost preluate de mine fără să existe un prejudiciu material sau vătămare corporală. Probabil, toată lumea a avut într-o zi contul spart. Eu, personal, am avut cinci conturi sparte şi nu m-am dus la DIICOT. Faptele nu sunt nici pe departe atât de grave. Sunt trei conturi personale, nicidecum de serviciu”, a spus Guccifer, în faţa instanţei.

SRI a cerut ca acesta să primească o pedeapsă orientată spre maximum, iar apărătorul Corinei Crețu a solicitat confiscarea celor două laptopuri ale bărbatului, dar și interzicerea accesări datelor informatice pe o perioadă de cinci ani.

“Să aveţi în vedere că a vizat persoane publice de notorietate naţională şi chiar mondială. Dreptul violat de inculpat este dreptul la viaţă intimă şi l-a violat în mod brutal, folosindu-se de cunoştinţe informatice”, a subliniat avocatul Corinei Creţu, în faţa instanţei.

Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în cazul lui “Guccifer”, el fiind judecat prin procedura simplificată, după ce şi-a recunoscut vinovăţia.

În 18 martie, hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de “Guccifer“, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni cibernetice, fiind acuzat că a spart conturile de e-mail şi Facebook ale mai multor vedete şi căsuţele poştale electronice ale directorului SRI, George Maior.

Sursa foto: www.securityportal.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro