100 de arestări asupra hackerilor BlackShades

Poliția a arestat aproape 100 de oameni în raiduri globale împotriva malware-ului vândut pentru bani după ce se prelua controlul asupra calculatoarelor.

,, În cursul unei investigații globale, creatorii, vânzătorii și utilizatorii malware-ului BlackShades au fost vizați de autorități din 16 țări”, au spus copurile de justiție Europol și Eurojust. Mii de oameni au cumpărat malware-ul BlackShades, care poate fi folosit pentru a prelua controlul calculatorului unui utilizator, dar și pentru criptarea conținutului și cereri de răscumpărare, scrie Security Week.

Malware-ul putea fi utiliat și pentru atacuri cibernetice DDoS, pentru a doborî site-uri. BlackShades conține și note de răscumpărare, care anunță utilizatorul că a pierdut controlul asupra calculatorului. În două zile, poliția și FBI au pătruns în 359 de locuințe, au arestat 97 de oameni și au reținut ,,cantități substanțiale” de bani, arme deținute în mod ilegal și droguri, dar și peste 1000 de dispozitive de stocare a datelor, au declarat autoritățile.

Site-urile de hackeri au început să raporteze faptul  că poliția face raiduri în locuințele indivizilor suspectați de cumpărarea sau utilizarea BlackShades, care este valabil pe rețelele ,,darknet”, la prețul de 70 de euro. Acestea au sugerat că poliția utilizau date de pe site-ul PayPal pentru a identifica pe cei care au cumpărat malware-ul.

Sursa foto: news.softpedia.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro