Medtronic, victimă a hackerilor din Asia

Medtronic Inc, cel mai mare producător de dispozitive medicale, a fost victima unui atac cibernetic, conform unor noi rapoarte.

Compania a raportat două atacuri cibernetice, susținând că hackerii nu au reușit să pătrundă în bazele de date care conțineau informații despre pacienți, însă au pierdut mai multe dosare ale pacienților din unitatea de diabetici, responsabilă pentru vânzarea de insulină și produse similar, scrieReuters.

,,Medtronic și alte două companii majore producătoare de dispozitive medicale au descoperit intruziuni neautorizate în sistemele proprii, considerate a fi originare din Asia. Deși nu am găsit dovezi ale unei breșe sau publicare a dosarelor pacienților, nu le-am putut localiza pentru recuperare”, scrie într-un raport al companiei.

Tom Kellerman, ofițer de securitate în cadrul Trend Micro, companie specializată în software de securitate, a spus că securitatea cibernetică a producătorilor de aparatură medicală nu se află la nivelul sistemelor bancare. Acesta a explicat că producătorii se concentrează prea mult pe îndeplinirea standardelor guvernamentale prin criptarea datelor și nu reușesc să asigure rețelele interne, pentru a opri hackerii care trec de firewall-urile tradiționale și software anti-virus.

Sursa foto: www.startribune.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro