Breșă de proporții în rețeaua PlayStation

Sony a recunoscut “spargerea” retelei PlayStation de catre hackeri, acestia reusind sa sustraga nume, adrese si posibile date despre cardurile de credit apartinand celor 77 de milioane de utilizatori, in ceea ce poate fi cea mai mare bresa de securitate pe Internet din istorie.

Sony a descoperit bresa de securitate din reteaua PlayStation in data de 19 aprilie, luand masuri imediate de inchidere a retelei, insa compania a admis abia recent faptul ca a avut loc un astfel de eveniment.

Persoanele neautorizate care au patruns in retea au reusit sa obtina nume, adrese, adrese de email, date de nastere, nume de utilizatori si parolele aferente lor, intrebari de securitate.

Inca nu exista dovezi care sa sustina faptul ca date despre cardurile de credit ale utilizatorilor, cum ar fi numarul cardului si data expirarii, au intrat in posesia hackerilor, insa Sony nu exclude o astfel de posibilitate.

Multi dintre utilizatorii retelei PlayStation au fost revoltati de atitudinea adoptata de Sony de a face publice cu intarziere vestile rele, fara a mai lua in calcul informatiile neclare furnizate de companie.

Inchiderea retelei i-a impiedicat pe utilizatorii consolei Sony sa cumpere si sa descarce jocuri si sa le joace impotriva rivalilor pe Internet.

Sursa: Tehnopol