Breșă fără precedent în baza de date Epsilon

Un pirat web a atacat baza de date a firmei de marketing prin e-mail Epsilon, reusind sa extraga informatii despre clientii unor banci si companii din Statele Unite.

Sistemul de securitate Epsilon a fost tinta unui atac phishing, in urma caruia atacatorul a reusit sa extraga informatii de tipul numelor si adresele de email detinute de firma de marketing online.

Companii precum TiVO, Walgreens, US Bank, Disney, Capital One Financial Group, Citi sau Marriott si-au informat clientii despre scurgerea din baza de date Epsilon, asigurandu-i ca informatii despre cardurile de credit sau numerele de securitate sociala nu au intrat in posesia piratului web.

Numele si contactele electronice ale unor studenti afiliati la US College Board, care reprezinta peste 5900 de universitati, colegii si scoli din Statele Unite, par sa fi fost si ele compromise. College Board a sfatuit studentii, prin email-uri trimise catre acestia, sa fie precauti in accesarea de link-uri sau in  descarcarea atasamentelor din mesaje cu expeditor necunoscut.

Epsilon trimite anual peste 40 de miliarde de oferte si mail-uri cu reclame persoanelor care s-au inscris pe site-ul companiei sau celor care si-au oferit adresa de mail in timp ce faceau cumparaturi.

Bresa din baza de date Epsilon se extinde, putand deveni cea mai mare din istoria Statelor Unite, firma fiind momentan intr-un proces de investigatie, alaturi de autoritati, neputand oferi astfel o lista cu cei afectati sau nu de scurgerea de date aparuta.

Sursa: Tehnopol