Criminalitatea informatică, în creştere la Cluj

Infractiunile de criminalitate organizata au ajuns printre cele mai raspandite tipuri de infractiuni in judetul Cluj, arata ultimul raport de activitate al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Si infractiunile la Codul Vamal (contrabanda) au fost in crestere in 2010.

Bilantul DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj arata ca in 2010 au fost intocmite 13 rechizitorii, iar 21 de persoane au fost trimise in judecata, zece dintre acestea chiar in stare de arest. Fata de anul precedent se inregistreaza o crestere atat in privinta rechizitoriilor intocmite, cat si a persoanelor trimise in judecata. Pe langa dosarele solutionate deja, procurorii DIICOT mai au in lucru alte 96 de dosare in care sunt cercetate peste 100 de persoane.

Si infractiunile la Codul Vamal au fost in crestere, in special privind contrabanda. De exemplu, daca in 2009 au existat sapte rechizitorii trimise in judecata, in 2010 au fost 12 rechizitorii, 42 de persoane trimise in judecata, 11 in stare de arest preventiv. Si in acest caz exista inca 25 de dosare in lucru. Potrivit DIICOT, in 2010 traficul de droguri, traficul de persoane si criminalitatea informatica au fost printre cele mai multe infractiuni avute in lucru.

Sursa: CityNews