Datele obținute dintr-un atac asupra unui site crowdfunding au fost publicate

Aproximativ 15 GB de date, inclusiv nume, adrese si donatii, au fost publicate online, in urma unui atac asupra site-ului crowdfunding Patreon.

Patreon permite oamenilor sa faca donatii regulate pentru a sustine artisti sau proiecte, scrie smartnews.ro. Printre proiectele care cauta in prezent finantare se numara o serie de filme de stiinta, realizate cu fostul comandant al Statiei Spatiale Internationale, Chris Hadfield.

Detaliile cardurilor de credit nu au fost furate, a declarat directorul executiv Jack Conte. “Nu stocam numere complete ale cardurilor de credit pe serverele noastre si nu au fost compromise numerele cardurilor de credit”, a scris acesta pe blog-ul firmei.

“Desi accesate, toate parolele, numerele de securitate sociala si informatiile din formularele fiscale raman criptate in conditii de siguranta cu o cheie 2048-bit RSA”.

Conte a sustinut ca parolele nu au fost stocate necriptate, insa a cerut utilizatorilor site-ului sa isi modifice datele de autentificare, ca masura de precautie.

Potrivit statisticilor Patreon, site-ul a atras 16 milioane de vizitatori pe luna in iunie 2015.

Site-ul a fost atacat prin intermediul unei versiuni test sau “debug” a acestuia – utila pentru dezvoltatori, insa in acest caz a fost vizibila publicului, a explicat Conte.

Expertul in securitate Troy Hunt a declarat ca datele publicate pana acum par a fi autentice. Acesta a adaugat ca a identificat 2,3 milioane de adrese email unice in datele furate, inclusiv adresa lui. Cu toate acestea, a mentionat ca “mai multe zeci de mii” par sa fi fost generate automat.

 
Sursa foto: redorbit.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro