Atac cibernetic asupra Adobe

Un atac cibernetic lansat impotriva Adobe a afectat cu peste 10 ori mai multi utilizatori decat s-a estimat initial.

La data de 3 octombrie, Adobe a dezvaluit faptul ca a fost victima unui atac care a expus ID-urile si parolele criptate ale clientilor Adobe. La acea vreme, compania a anuntat ca hackerii au obtinut acces la datele cardurilor de credit si ale informatiilor de autentificare pentru aproximativ 3 milioane de utilizatori. Insa numarul conturilor afectate s-a dovedit a fi mult mai mare.
Atacul a implicat, de fapt, 38 de milioane de conturi active, potrivit blogului de securitate Krebs on Security. Adobe a confirmat acest numar intr-un email transmis Krebs.
“Pana acum, ancheta noastra a confirmat faptul ca atacatorii au obtinut acces la ID-urile Adobe si la parolele criptate pentru aproximativ 38 de milioane de utilizatori activi”, a declarat purtatorul de cuvant al Adobe, Heather Edell. “Am finalizat notificarea prin email a acestor utilizatori. De asemenea, am resetat parolele pentru toate ID-urile Adobe cu parole valide, criptate, care credem ca au fost implicate in incident – indiferent daca utilizatorii sunt activi sau nu”.
Atacatorii au obtinut, de asemenea, acces la mai multe conturi inactive Adobe – cele cu parole criptate nevalide si conturile pentru testare. “Suntem inca in curs de investigare a numarului conturilor inactive, nevalide si a conturilor pentru testare implicate in incident”, a adaugat Edell. “Notificarea utilizatorilor inactivi este inca in curs de desfasurare”.
In urma raportului initial cu privire la atac, Adobe a resetat parolele clientilor compromisi si a transmis emailuri celor ale caror conturi au fost sparte si celor ale caror informatii privind cardurile de credit sau de debit au fost expuse.
Adobe a postat o pagina de alerta de securitate care contine mai multe informatii cu privire la atac, precum si o optiune prin care utilizatorii isi pot schimba parolele.
Sursa foto: www.spywared.com
Sursa articolului: www.news.com