Grup specializat în fraude bancare, condus de un român

O grupare specializată în fraude bancare pe teritoriul SUA ar fi fost coordonată de un român, încarcerat în prezent în Germania.

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin ar fi fost coordonatorul unei grupări specializate în fraude bancare pe teritoriul Statelor Unite. În prezent, acesta este încarcerat într-un penitenciar din Germania, condamnat pentru înșelăciuni prin sisteme informatice, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Poliţiei Române, procurorii DIICOT şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara au estimat un prejudiciu de 147.546 de dolari provocat de membrii grupării până în 11 februarie 2009.

“În urma solicitărilor făcute de autorităţile americane către cele 160 de bănci emitente ale cardurilor compromise, s-a stabilit că valoarea totală a prejudiciului este de 147.546,92 dolari, în urma raportărilor a 109 bănci, până la 11 februarie 2009”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, membrii grupării ar fi interceptat plăți efectuate online, începând cu luna noiembrie 2008. Aceștia au obținut accesul de la distanță la sistemele informatice prin instalarea keylogger-elor, cu care au putut obține numele conturilor și parolele, ulterior vândute persoanelor din SUA, Rusia, Pakistan și alte țări.

Membrii grupării ar fi compromis astfel aproximativ 6.600 de carduri bancare ale clienţilor care au efectuat plăţi la terminalele Point of Sale ale anumitor companii.

Gruparea ar fi fost coordonată de un bărbat de 37 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care în prezent este încarcerat într-un penitenciar din Germania, fiind condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciuni prin sisteme informatice, se mai arată în comunicatul citat.

În urma plângerilor depuse de către companiile americane, a fost deschis un caz şi de către FBI, care a transmis apoi autorităţilor române solicitări de cooperare.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, transferul neautorizat de date informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Sursa foto: smallbiztrends.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro