Grup specializat in săvârşirea de infracţiuni cu cărţi de credit, prins de DIICOT

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism –  Serviciul Teritorial Craiova au procedat la  destructurarea  unui grup infractional organizat, constituit din 13 invinuti, specializat in savarsirea de infractiuni cu carti de credit.

In fapt, se retine ca membrii grupului procurau dispozitive de  copiere frauduloasa a datelor de pe cardurile bancare, dispozitivele urmand a fi utilizate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.  Aparatura de skimming urma a fi expediata intr-un colet, prin disimularea acesteia  in dispozitive receiver tip DIGI TV.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 11 perchezitii domiciliare, in mun. Craiova si in judetul Dolj,  ocazie cu care au fost ridicate dispozitive de skimming.

Cercetarile au fost efectuate impreuna cu ofiteri  de politie din cadrul B.C.C.O. Craiova, cu suportul tehnic si informativ al DOS, SOS, SIPI Craiova si cu sprijinul  jandarmilor din cadrul BMJ Craiova.

La sediul  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au fost conduse 9 persoane, in vederea audierii.
In sarcina inculpatilor se retine savarsirea infractiunilor prev. de de art. 7 alin.1 din Legea nr. 39/2003 si art. 25 din Legea nr.365/2002 privind comertul electronic.

Sursa: DIICOT