Închisoare pentru download de soft piratat în Japonia

Nu se intampla la noi, cel putin nu pentru moment, ci in Japonia, unde legislatia antipiraterie este mult mai “serioasa” si proiectele de lege in acest sens sunt in vigoare inca de acum doi ani.

Pe langa inchisoare, cei care descarca soft ilegat platesc si o amenda de doua milioane de yeni, adica de aproximativ 20.000 de euro. Asadar, o singura melodie descarcata de pe un torrente ii poate aduce utilizatorului ani buni de inchisoare si o amenda usturatoare.

Toate acestea pentru ca studiile locale aratau ca in Japonia peste 4,3 miliarde de fisiere audio si video sunt descarcate an de an ilegal, iar asta inseamna ca una din 10 descarcari era una fara termen legal.

Va reamintesc ca Politia Romana a inceput acum ceva timp o campanie de informare asupra riscurilor la care se expun romanii care descarca ilegal continut, insa, cel putin pentru moment, aceasta campanie este adresata doar companiilor, intrucat societatile sunt cele care folosesc, potrivit studiilor, cea mai mare cantitate de soft piratat.

Sursa foto: www.rtv.net
Sursa articolului: TehnoPol