Unul din cinci atacuri de phishing au ca ţintă bănci sau alte organizaţii financiare

Fiecare al cincilea atac înregistrat în perioada mai 2012 – aprilie 2013 a avut ca ţintă utilizatori ai băncilor sau ai altor organizaţii financiare. Datele au reieşit în urma unui studiu despre evoluţia ameninţărilor de tip phishing, desfăşurate de specialiştii Kaspersky Lab, folosind datele din cloud colectate cu ajutorul Kaspersky Security Network.

Potrivit Kaspersky Lab, 20,64% din totalul ameninţărilor de tip phishing înregistrate în perioada mai 2012 – aprilie 2013 au avut ca ţintă conturi ale băncilor şi ale altor organizaţii financiare din întreaga lume.

Datele colectate prin intermediul Kaspersky Security Network sunt confirmate indirect de către bănci: potrivit rezultatelor unui studiu global realizat în primăvara anului 2013 de B2B International în parteneriat cu Kaspersky Lab, aproximativ 37% dintre băncile intervievate fuseseră afectate de atacuri de phishing cel puţin o dată în cel 12 luni anterioare.

Nu este suprinzător faptul că industriile de banking şi e-commerce au atras atenţia nedorită a infractorilor: chiar şi un simplu atac  asupra motoarelor de căutare, a reţelelor sociale sau a e-mailului poate colecta date personale. Pentru a obţine profit, infractorii cibernetici trebuie să găsească  cumpărători pentru aceste informaţii. Cu toate acestea, folosirea cu succes a paginilor false de online banking sau de cumpărături poate duce la câştiguri directe pentru scammeri.

În ciuda pericolelor asociate cu atacurile de phishing, simpla instalare a unui produs de securitate care să dispună de funcţiile ncesare pentru securizarea operaţiunilor financiare îi va proteja chiar şi pe cei mai neexperimentaţi dintre utilizatori în timpul efectuării tranzacţiilor online.

Tehnologia Safe Money – online banking şi cumpărături sigure

Produsele Kaspersky Lab pentru utilizatori individuali – Kaspersky Internet Security şi Kaspersky PURE – protejează operaţiunile financiare online prin implementarea tehnologiei Safe Money. O caracteristică foarte importantă a acestei tehnolgii este că a fost dezvoltată pe baza analizei tehnicilor utilizate de infractori când atacă utilizatorii de servicii bancare şi magazine online.

Safe Money cuprinde un arsenal de funcţii avansate anti-phishing: de exemplu, tehnologia Kaspersky Lab previne executarea oricărui cod care poate fi periculos în browser, protejând astfel utilizatorul de atacurile XXS şi de încercările de descărcare automată a fişierelor malware de pe site-urile infectate. În plus, tehnologia verifică dacă site-urile accesate de utilizatori sunt legitime, graţie bazei de date la zi cu website-urile de de încredere şi cu URL-urile de phishing. În acelaşi timp, mecanismele euristice integrate în produsele Kaspersky Lab pot detecta eficient link-urile maliţioase, chiar dacă acestea nu sunt incluse în baza de date.

Tehnologia Safe Money a fost introdusă pentru prima dată în anul 2012, ca parte a soluţiei Kaspersky Internet Security 2013. De atunci, avantajele funcţiei au fost apreciate de milioane de utilizatori din lumea întreagă.

Sursa foto: volusion.com
Sursa articolului: Kaspersky