Verifică dacă ești o victimă a atacurilor cibernetice!

Programatorul australian Troy Hunt a pus la punct o soluţie prin care orice internaut poate verifica dacă numele de utilizator şi parolele sale au fost expuse atacurilor informatice.

image

Astfel, cei interesaţi pot verifica pe site-ul haveibeenpwned.com dacă adresele lor de e-mail figurează în bazele de date făcute publice în urma unor cunoscute incidente informatice, cum ar fi cele suferite de Adobe în acest an, Yahoo în 2012, Sony şi Stratfor în 2011 sau Gawker în 2010. Verificarea necesită doar adresa de e-mail, nu şi parola pentru contul respectiv.

 

image

Hunt, specializat în arhitecturi software, a reuşit să centralizeze astfel peste 154 de milioane de înregistrări – dintre care152 de milioane provenind din bazele de date ale Adobe. Modul în care s-a făcut importul datelor a fost detaliat într-o postare separată pe blogul australianului. El a precizat că site-ul nu este încă finalizat şi că va continua să îşi extindă bazele de date.

Astfel, cei care doresc să contribuie la acest proiect, îi pot semnala orice baze publice de date ce conţin adrese compromise.

Sursa foto: www.gulfnews.com
Sursa articolului: www.chip.ro