53 de percheziții domiciliare pentru contrabandă cu arme și infracțiuni cu carduri bancare

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Craiova efectueaza 53 de perchezitii domiciliare, pe raza mun. Craiova( 47), mun. Bacau( 4) si mun. Pitesti(2) in vederea destructurarii unui grup infractional organizat transfrontalier, specializat in contrabanda cu arme de foc letale si in savarsirea de infractiuni cu mijloace de plata electronice.

In fapt se retine ca invinuitii, constituiti intr-un grup infractional organizat reprezentativ in lumea interlopa craioveana, actionand de predilectie in zonele „Fata Luncii” si „Hanu Rosu”, au introdus fara drept pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unor cetateni bulgari, arme de foc letale si munitia aferenta.

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind Nicolae Dirivan Dumitru, Parnica Viorel, Parnica Ion, zis „Wilifort”, Miclescu Stazian zis „Stazica”, Poenaru Altafin, Gheorghiev Chiril Olegov, cetatean bulgar si Poenaru Gabi Alin zis „Patrian”.

Armele introduse ilegal in tara erau ulterior vandute unor persoane din lumea interlopa din Craiova, in scopul utilizarii acestora in conflictele stradale si altercatiile dintre diferitele grupari.

Se mai retine ca invinuitii procurau dispozitive de skimming pe care le utilizau ulterior, prin montarea la ATM-uri si POS-uri in diverse tari din Uniunea Europeana, in special in Portugalia, in vederea copierii datelor de pe cardurile bancare.

Cardurile clonate erau folosite pentru efectuarea de operatiuni financiare frauduloase.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, prev. de art. 271 din Legea 86/2006 si art. 279 alin. 1 si 3 pct. a si b Cp, falsificarea instrumentelor de plata electronica, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, prev. de art. 24, art. 25 si art. 27 pct. 2 din Legea 365/2002 privind comertul electronic, detinere, fara drept, a unui dispozitiv, program informatic, parola, cod de acces sau data informatica prev. de art. 46 pct. 2 din Legea 161/2003,Titlul III.

Cercetarile sunt efectuate impreuna cu ofiteri din cadrul din cadrul B.C.C.O. Craiova, BCCO Pitesti, IPJ Dolj si cu sprijinul IJJ Craiova, BJ Craiova si SPIR.

Suportul tehnic si informativ este asigurat de catre S.R.I. Dolj.
Efectivele mobilizate pentru reusita actiunii sunt de 250 de politisti si jandarmi.

La sediul D.I.I.C.O.T. -Serviciul Teritorial Craiova au fost aduse 30 de persoane in vederea audierii.

Sursa: DIICOT