Hackerul “Guccifer” a fost prins la Arad de procurorii DIICOT

Hackerul Guccifer a reuşit să sparga mai multe conturi de e-mail, printre care si contul de mail al şefului SRI. Este același care, sub pseudonimul Micul Fum, a spart conturile de e-mail ale mai multor vedete autohtone. Marcel Lazăr Lehel a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii DIICOT l-au prins din nou. Miercuri dimineață, polițiștii și jandarmii au descins la casa hackerului din Arad. Acum, la viitoarea condamnare se vor adăuga și cei trei ani.

Ancheta DIICOT a avut la bază informațiile furnizate de structurile specializate din SUA, respectiv US Secret Service. De altfel, hackerul este cel care a spart contul de e-mail al fostului secretar de stat american Colin Powell, unde a descoperit discuții intime ale acestuia cu europarlamentarul PSD Corina Crețu.

Conform site-ului thesmokinggun.com, lista „victimelor” lui Guccifer cuprinde, pe lângă Colin Powell și George Maior, unii membri ai familiilor Bush și Rockefeller, dar și ale unor oficiali ai Administrației Obama.

Pe listă se află persoane din industria de entertainment, oameni de afaceri, academicieni, diplomaţi, oficiali militari şi guvernamentali, precum şi jurnalişti – actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Forţelor Aeriene.

Comunicatul DIICOT:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, au desfăşurat în data de 22.01.2014 o acţiune pe linia combaterii criminalităţii informatice, fiind efectuată o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Arad.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, învinuitul L.M.L a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Totodată, învinuitul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Ulterior, învinuitul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

Menţionăm că învinuitul L.M.L a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unor fapte similare, aflându-se în stare de recidivă postcondamnatorie.

În cauză s-a cooperat cu autorităţi din Statele Unite ale Americii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Sursa foto: hack-website.blogspot.com
Sursa articolului: sursazilei.ro; DIICOT