Hackerii sirieni pretind că au spart serverele armatei SUA

Colectivul Syrian Electronic Army (SEA) planifică să publice documente ale armatei americane obținute într-un pretins atac asupra Centrului de Comandă American.

Grupul a postat un screenshot pe un cont Twitter în care ar fi prezentate informații obținute printr-o campanile aflată în derulare, numită ,,CENTCOM”.  Anume, un folder care ar conține 21,866 de fișiere ale Flotei Americane ar apărea în imagine. SEA a adăugat că operațiunea CENTCOM se află ,,în mișcare” din cauza deciziei președintelui Obama de a ,,ataca Siria prin război electronic”, scrie SC Magazine.

Grupul a specificat că va informa publicul cu ,,detalii specifice și sute de documente” pe care le-a obținut. SEA a pretins pe Twitter că ,,a pătruns cu success în multe depozite centrale”. The Hacker News, publicația care a raportat pentru prima oară pretinsul atac, a spus că SEA pare să fi pătruns în depozitul Army Knowledge Online (AKO) pentru a obține date. AKO furnizează servicii informative clienților Departamentului de Apărare American.

Grupului SEA i-au fost atribuite mai multe atacuri cibernetice importante, inclusiv recentul atac asupra Forbes. Se consideră că grupul a obținut accesul către adminul WordPress al Forbes pentru a fura datele login, dar și pentru a posta povești false pe website.

Sursa foto: www.forbes.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro