NATO cade victima hackerilor din Anonymous

Grupul “Anonymous” a anuntat ca a patruns ilegal in sistemul informatic al NATO si a intrat in posesia unui gigaoctet de documente ale Aliantei Nord-Atlantice.
anonymus

“Da, #NATO a fost piratat. Si avem numeroase materiale confidentiale”, afirma un mesaj publicat in contul Twitter al grupului. “Acum avem un gigaoctet de date NATO, insa pe cele mai multe nu le vom publica, deoarece ar fi iresponsabil. Dar, oh, NATO…”, afirma un alt mesaj.

Ulterior, grupul a publicat un document datat 2002, privind procedurile de securitate informatica, si un alt document, confidential, care face referire, aparent, la operatiunile din Kosovo, relateaza AFP, citata de Mediafax.

FBI a anuntat, miercuri, arestarea a 16 persoane in Statele Unite si a altor cinci in Europa, in ancheta asupra grupului Anonymous, devenit cunoscut dupa atacurile informatice asupra site-urilor Visa si PayPal, dupa ce acestea au blocat transferurile catre site-ul WikiLeaks.

Atat Anonymous, cat si grupul LulzSec au anuntat joi ca isi vor continua campaniile impotriva companiilor si guvernelor, publicand un comunicat comun. “Nu ne este teama. Amenintarile voastre cu arestarea nu inseamna nimic pentru noi, deoarece nu puteti aresta o idee”, afirma comunicatul publicat pe Twitter.

Sursa: Antena1